Що має знати junior, middle, senior розробник: відмінності рівнів та як зростати Блог Mate academy

Я нині працюю в середньому п’ять годин на день, умовно з 11 до 17 години з перервою на обід. Бувають дні, коли треба більше напружитися і посидіти до ночі, особливо Вакансія Senior Full stack Developer якщо просять щось швидко заделіверити. Питань щодо перформансу мені не ставлять, тож обсяг виконуваних задач достатній. Крім цього, намагаюсь працювати вранці, оскільки до обіду найбільш продуктивний.

Подтвердите вашу эл. почту

Шукати вакансії розробників можна на вебсайтах на кшталт LinkedIn, Indeed, Glassdoor, Stack Overflow, Happy Monday. Ви можете відфільтрувати пропозиції за локацією, рівнем досвіду, типом компанії та іншими параметрами. Крім того, можна розглянути спеціалізовані сайти для технологічних вакансій, такі як Hired, AngelList, GitHub Jobs, DOU, Djinni. Стати фул-стек розробником — це процес, який вимагає від вас часу, навчання та практичного досвіду.

Сподобалися результати пошуку?

У цьому номері зібрані можливості, актуальні у вересні 2020-го. Підписуючись на розсилку, ви погоджуєтесь з політикою конфіденційності та угодою користувача. 👨‍💻 Рішення взяти додатковий проєкт — все завдяки коронавірусу і роботі вдома. Мені вистачило трьох ситуацій, щоб перестати розтягувати робочий день.

робочий день Senior Full stack Developer

Простір, де вас вислухають, творить умови для зцілення: Франческо Ардженіо Бенаройо про досвід допомоги українцям

Постійний розвиток, прагнення до крутих проєктів, драйвова команда, амбітні цілі та чітке розуміння їх втілення — це і є план реалізації власного професійного потенціалу. Спеціаліст, який координує проєкт, організовує взаємодію між відділами, керівниками та замовниками. У невеликій компанії один спеціаліст може поєднувати в собі роль тімліда та проджекта. Це досвідчений програміст і хороший менеджер одночасно. Основне завдання — комбінувати технічно грамотні рішення з управлінням командою.

«До розслабленої роботи я довго йшов через навчання та набуття досвіду»

робочий день Senior Full stack Developer

Суть у тому, що просто сказати собі «я працюватиму шість годин на день, і хай там що» — не працює. У вас має бути чітка та зрозуміла причина, чому ви маєте сісти та закрити одну таску за умовні кілька годин. Без цього ви знатимете, що у вас є запас часу, і непродуктивно витрачатимете його посеред дня.

Middle fullstack Meteor.js developers (node.js)

Однак це не привід розслаблятися та більше не ставити собі цілей. Senior програмісти як ніхто знають, наскільки важливо постійно розвиватися, освоюючи нові й нові горизонти. Вони ніколи не обмежуються одним набором інструментів, адже в прагненні оптимізації робочого процесу так чи інакше доводиться звертатися до чогось нового.

Ми наймаємо досвідченого менеджера з розробки програмного забезпечення для нагляду за розробкою цієї платформи, яку ми запустили як MVP наприкінці 2022 року. Важливо відзначити, що заробітна плата є лише одним з аспектів компенсаційного пакета. Вивчення широкого спектра технологій вимагає часу.

Senior developer — це сильний фахівець, який володіє знаннями не тільки з програмування, а й із суміжних галузей. Починаючи з цього рівня, програміст може не лише самостійно працювати, а й вести проєкти. Що потрібно зробити, щоб вирватись із позиції junior та з гордістю написати в LinkedIn middle? Відповідаємо на ці запитання в статті та розбираємо ключові скіли розробника на кожному етапі. Під час своєї роботи я зіткнувся з кількома поширеними міфами про цю професію і хотів би розвінчати їх з огляду на власний досвід. Зараз працюю по годин 30 (без мітінгів, до год на день), але роблю це максимально сфокусовано та осмислено + це сильно пов’язано з тим, що більше поки мало сенсу працювати, хіба рісьорчити.

Експерти додають свої думки безпосередньо в кожну статтю, створену за допомогою штучного інтелекту. Натискаючи «Продовжити», щоб приєднатися або увійти, ви приймаєте Угоду про користування LinkedIn, Політику конфіденційності та Політику щодо файлів cookie. Регулярний досвід медитації покращує концентрацію і при роботі, перевірено. До вашої уваги дайджест навчальних програм для тих, хто починає кар’єру в ІТ. У цьому номері зібрані можливості, актуальні у червні 2020-го.

2020 року мій робочий день займав 12–14 годин, але саме брак вільного часу і відчуття, що я живу тільки заради роботи та сну, змусили оптимізуватися. Зовсім скоро я перестав працювати понад вісім годин на день і при цьому закривав робочі завдання у такому ж обсязі, як і колеги. Нині я успішно закрив додатковий проєкт і працюю лише на основному, але здобуті тоді навички — неоціненні.

Бути спеціалістом широкого профілю може також означати, що ви не станете глибоким експертом у якійсь конкретній царині (або станете, про це теж поговоримо далі). Участь у технічних конференціях, мітапах, хакатонах або інших заходах може відкрити вам нові можливості, якщо ви зможете налагодити зв’язки з людьми з ІТ-індустрії. Також можна використовувати соціальні мережі для розширення нетворку та щоб ділитися своїми навичками й досягненнями. Моя мета — працювати по дві години на день, але для її виконання потрібно пропрацювати на одному місці не менш ніж кілька років. Я ж, коли мені пропонують офер на +30-50% від зарплати, одразу йду на нове місце, відповідно доводиться опановувати новий стек та кодову базу.

Мені дивний майндсет людей, які думають також про годин. Дкмаю, що одна з причин масових лейаутів — що багато інженерів почали працювати «на ізі». Коли вдома ремонт, то прямо посеред робочого дня часто доводиться пояснювати робітникам, що саме хочеш отримати в результаті. А ще — зриватися і їхати на пошуки матеріалів, яких бракує. Ті, хто пройшов через ремонт, ймовірно, зрозуміють, про що я. У той період я часто дороблював завдання вже вечорами або у вихідні.

  • Оскільки люди різні й працюють у різних темпах, то вистачить показати задовільний перформанс.
  • Тепер замість чотирьох-п’яти дзвінків на день маю по два-три на тиждень, замість спринтів і дедлайнів — ітеративний підхід.
  • Сиджу на позиції сеньйора, хоча давно її переріс.
  • На теперішньому місці я поки що не відчуваю, що опанував стек достатньо, щоб відпочивати у понеділки.

Я намагаюся рівномірно розподілити час від понеділка по суботу включно, щоб було більше вільного часу на сім’ю і хобі. Вакансія була видалена або прихована роботодавцем. Проте є інші хороші вакансії, які можуть вам підійти. Заповніть, якщо ви не проти, щоб ми могли зв’язатись у випадку потреби. Зрештою, пам’ятайте, що ніщо не замінить практику. Намагайтеся створювати власні проєкти, використовуйте код, відправляйте його на GitHub, отримуйте відгуки від інших розробників.

Зараз я в ролі Release Train Engineer, бо клієнт переходить на Scaled Agile Framework і запросив мене як консультанта. Оскільки люди різні й працюють у різних темпах, то вистачить показати задовільний перформанс. Але, звісно ж, я не маю на увазі робити необхідний мінімум — так можуть і вигнати з проєкту, до того ж це, як на мене, токсично щодо колег. Матеріали на Порталі публікуються на умовах ліцензії CC BY-SA 4.0 International,якщо в конкретній публікації не зазначено інакше. Основне завдання senior-спеціаліста — приймати правильні технологічні рішення в проєкті — тобто такі, які приносять максимальну користь бізнесу та мінімізують витрати.

робочий день Senior Full stack Developer

Складніше, коли треба розібратись в складній тасці, або розібратися в чужому коді, як воно працює. Тоді можна чисто кодити менше, але це важче і мозок перевантажений. Строка коду, в результаті, але щоб її зробити, треба багато перекопати, дебажити, аналізувати. Тому іноді складно оцінювати перформанс в часах коду. В загальному просто кодити більше і не виходить ніж годин.

Робота в кращіх IT командах https://wizardsdev.com/

Recent Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *